Dienstag, 23. September 2008

Türkler erken seçim malzemesi yapılıyor!

Avusturya'da 28 Eylül'de yapılacak erken seçimlerde Türkler yine hedef alındı. Muhafazakar ÖVP partisi de aşırı sağcı FPÖ ve BZÖ gibi Türk karşıtı seçim kampanyası yapmaza başladı. Siyasi uzmanlara göre bu seçimler Türkler'e ve İslama karşı bir seçim kampanyası olacak.

Avusturya’da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi’nden (FPÖ ve BZÖden) sonra muhafazakar Halk Partisi (ÖVP) de seçimleri kazanma ümidini Türk karşıtı kampanyaya bağladı ve her tarafa asılmış olan seçim afişlerinde yabancıları hedef aldılar.

Uzmanlar seçimlerin kaderini Türk karşıtı kampanyanın belirleyeceği, pahalılık ve vergi konularının yanında Türklerin seçimin ana malzemesi olacağı yorumunu yaparken Avusturya vatandailıgına gecmiş olanların ise bır kısmının bu Partileri seçerim demesi ise çok ilginç nedenmi? Çünkü bunlar Avustruya vatandaşı olsa bile buraya uyum saglamadıgında her hangi bır suc işlediginde yani babanız anneniz Avusturya vatandaşı olmuş ise ama yeterince almanca bilmiyorsa hele birde eşarp takıyorsa bunlardan Vatandaşlıgı geri alalım ve geldikleri yere postalayalım diyorlar veya istiyorlar birde biz bunlara OY veriyoruz öylemi? Yani onlar başa gelirse digerlerinin hayatını zorlastırır benim hayatıma karışmazlar diyorsak yanılıyoruz!

ÖVP Kampanyasında Türkler'in ülkeye uyum sağlamadığını işliyor olan ÖVP, bundan Sosyal Demokrat Parti’nin(SPÖ) başbakan adayı Werner Faymann’ı sorumlu tutuyor.

Bunun ve benzeri kampanyaların çoooook oy getirir diye düşünceleri ise çoook üzücü . gerçekdende onlara oy getirecek . niçin isnenmez bir millet olduk?

Bir kamuoyu araştırmalarına göre Türk karşıtı seçim kampanyasının Avusturya’da oy getireceğine dikkat çekti ve yapılan araştırmalarda Avrupa ülkelerinde göçe karşı korku duyanların arasında Avusturyalılar'ın 3. sırada geldiğini belirtti. Başkent Viyana’nın bazı semtlerinde Türkler'le yoğun uyum sorunu yaşandığı ve muhafazakar parti ÖVP’nin bundan Sosyaldemokrat Parti’yi (SPÖ) sorumlu tuttuğu kaydedildi.

SPÖ’nün yabancılar konusunda tam bir tavır takınmaktan kaçındığı, vatandaş olan göçmenlerden oy beklemekle yetindiği, aile birleşiminde Almanca şartını desteklediği kaydedildi.

Çirkin afişler

Şu günlerde yollarda gezdiğimizde etrafımıza baktıgımızda çok sayıda afiş görüyoruz bunlara dikkatlice bakınız ve 28. Eylül de oyunuz ona göre veriniz.


Saygılarımla

Adnan Dinçer
NBZ Partisi Genel Başkanı
www.nbz-online.at

Keine Kommentare: