Montag, 17. August 2009

Toplum olarak hedefimizi iyi belirleyelim !

Yazıma başlamadan, ilk önce hedef kelimesinin kavramının ne olduğuna bakalım. Hedef ulaşılmak istenen yerdir.
Toplum olarak hedefimiz ise, beraberce hayatımızda bulunmasını istediğimiz, beraberce çalışarak gerçekleştirmeyi düşündüğümüz ve kazanılabilen dünya mutluluğuna ait özelliklerdir.

Toplum olarak hedefimiz var mı yokmu acaba? Cavabını sizlere bırakmak istiyorum.

Bence:

1. Hedefi olan toplum:

Hedefi olanların ilerlemek için yolları vardır. Çünkü hedef belirlemek yol ve yön belirlemektir. Hedefi belli bir toplum hedefine doğru yürüdükçe ilerler.

2. Hedefi olmayan toplu:

Hedefsiz toplum sürüklenen kaybeden toplumdur. Çünki nereye gidecekleri, nasıl gidecekleri ve ne zaman gidecekleri belli değildir. Hedefsiz toplum, kökleri kesilmiş ağaç gibidir, duyguları beslenmediği için yeşermez. Toplum olarak kendimizi hedefsizliğe mahkum edersek, hedefimizi, geçici hayallerle karıştırırız ve ne talihsiz bir toplumuz diye kendimizi ağıtmaya uğraşırız.

Hedefimizi iyi belirlerde çalışırsak – geleceğimiz için iyi sonuçlar çıkacağından emin olabiliriz. Bu yolda başla gözle çalışmamız gerekmez mi? Hatta gerekdiği takdirde bütün vaktimizi bu yolda geçirmemiz lazım, daha da yetmezse maddi ve manevi fedakarlık yapma mecburiyetimiz var, ancak ozaman sonuç alabiliriz.

Gelin beraberce din, dil, ırk, mezhep, dernek, teskilat ayırımı yapmadan bütün insanlığın saadeti, huzuru, refahı, hürriyeti, itibarı ve selameti için var gücümüzle çalışalımki toplum ve kendimiz için hedeflerimizi belirleyelim.

Bunuda ancak kol kola verirsek başarabiliriz, gelin ilk adımı beraberce atalım ve ilk önce edinmiş olduğumuz tercübelere dayanarak asgari sorunları tespit edelimki – toplum olarak bahsetmiş olduğumuz geleceğimiz için hedeflerimizi belirliyelim ve bunları uygulamaya başlayalım.

Sizlerden bireysel olarak ricam, edinmiş olduğunuz veya farkına vardıgınız sorunları info@nbz-online.atBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır adresine gönderinki bunları bir arada toplayalım ve herkese duyuralım ve bunları hedeflerimizide belirliyerek nasıl çözeriz onların yoluna bakalım, bunuda ancak beraberce yapabiliriz.

Sizlerden bu konuda katkı geleceğini ümit ederek

Montaigne'nin sözleriyle yazımı bitirmek istiyorum:

‘Hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez’

Saygılarımla
Adnan Dinçer
NBZ Partisi Genel Başkanı

Keine Kommentare: